Sådan kan du stege bacon i ovnen – og undgå rengøringen!
Bacon er altid godt. Min kæreste fortalte mig engang, at bacon er den vigtigste krydderi i køkkenet – og det kan han jo sådan set godt have ret i! Der er bare den ulempe ved at stege bacon, at det tager 100 år og en krig, og rengøringen bagefter er mildest talt irriternede. Så hvordan kan man gøre det hurtigere og samtidig slippe for rengøringen? Det får du svaret på her.
Sådan kan du stege bacon i ovnen
Du skal bruge:
- En bageplade
- To stykker bagepapir
- Køkkenrulle
- En masse bacon
For at stege bacon i ovnen, skal du tage en bageplade og ligge et stykke bagepapir henover. Du kan evt. folde kanterne på bagepapiret lidt opad, så forhindrer du nemlig, at fedtet fra baconskiverne løber uden for bagepladen. Derefter skal du lægge baconskiverne på bagepapiret. Læg dem pænt på bagepladen, og sørg så vidt det er muligt for, at de ikke ligger ovenpå hinanden eller henover hinanden, da baconskiverne bliver stegt bedst på denne måde. Efterfølgende ligger du det andet stykke bagepapir henover baconskiverne, så fedtet fra baconen bliver på i bagepapiret. Bagepladen med bacon skal sættes i ovnen ved 200 grader (ved varmluft: 180 grader) Hvor lang tid baconen skal have er en smagssag. Nogle vil have deres bacon lidt blødt, imens andre foretrækker det, når det næsten er helt sort. Så prøv dig frem – jeg anbefaler dog ca. 10-15 minutter, da jeg bedst kan lyde baconen sprødt, men hvor det stadig er lidt “blødt”. Når baconen er færdig, skal du finde en tallerken som du dækker med et par lag køkkenrulle, hvorefter du flytter baconen fra bagepladen og over på tallerkenen. Så lægger du et par lag køkkenrulle ovenpå baconen og så bliver resterne af fedtet “suget” væk.
Læs også: Lækker baconsnack til morgen, middag og aften
Sundere og uden rengøring
Hvis du er i tvivl om, hvor fedtet fra dit bacon er endt henne, kan du kigge på din bageplade – det vil være muligt at hælde det af bagepapiret. Men det er jo kun positivt; for det fedt der ender på bagepapiret og på køkkenrullen, får du ikke at spise – så at stege bacon i ovnen er altså både hurtigere, nemmere, sundere – og uden rengøring!
Skulle det ske du får grisset ovnen godt og grundigt til med tiden, så har vi selvfølgelig også en artikel til hvordan du rengøre din ovn med brun sæbe, så du undgår at pengepungen lider til de dyre produkter du kan købe til formålet.
Jeg laver Bacon i microovnen uden at svine.(talerken der tåler microovn) læk bagepapir på så Bacon og igen bagepapir ca 3-4 min på højest temperatur. Derefter tages ud og læg Bacon på køkkenrulle. der efter dup bagepapiret. det er hurtigt og nemt