Rengør din ovn uden den dyre ovnrens – Brug brun sæbe

Rengør din ovn uden den dyre ovnrens – Brug brun sæbe

Det er tid til, at rengør din ovn. Det kan dog ske, at den dyre ovnrens måske skræmmer økonomien akkurat nok til, at det sagtens kan udsættes lidt tid endnu. Efter du har læst denne artikel er der ikke længere nogen undskyldning for, at du ikke kan rengør din ovn allerede i dag – smertefrit for dig og pengepungen.

En ulækker og beskidt ovn er ikke just tiltalende for mange mennesker, og går man og venter længe nok og lader den blive rigtigt beskidt, så er vand bare ikke længere nok – så skal der langt stærkere midler i brug. Den dyre ovnrens fra supermarkedet gør arbejdet glimrende, men hvad hvis jeg fortæller dig, at der er en billigere løsning der virker lige så godt og samtidig er venlig for dig og miljøet og er langt billigere? Det lyder godt, ikke?

Rengør din ovn – frem med den brune sæbe!

Brun sæbe, mine damer og herrer, mere simpelt bliver det ikke.
Du kan simpelthen smøre ovnen og bageplader ind i brun sæbe, hvilket skal være den faste brune sæbe og ikke den flydende*, hvor efter du tænder ovnen på ca. 100 grader og lader sæben bage ind i ovnen i 30 til 45 minutter. Når tiden er gået vasker du simpelthen bare ovnen grundigt igennem med ganske almindeligt rent vand, og så har du igen en ren og lækker ovn klar til brug når der skal laves lækker mad.

*Fast brun sæbe er nemmere at smøre ind. Den fordeler sig bedre og løber ikke undervejs og giver derfor et bedre resultat.

Held og lykke med rengøringen af ovnen. Har du gode råd til ovnen generelt eller har du prøvet dette husråd og føler for, at dele det med os andre, så skal du være velkommen til, at skrive en kommentar til artiklen lige nedenunder, det koster ikke noget og du kan hjælpe andre mennesker!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

4 Kommentarer

 1. Thomas Ask

  Det helt klart at brun sæbe er det bedste til rengøring af ovnen, og det også værd at huske hvad en normal ovnrens indeholder, tit spayer man det ud, hvilket gør det bliver forstøvet og dette kan altså være giftigt i langt de fleste tilfælde.
  Tænk på dit og dine børns helbred.
  Mvh Thomas Ask
  Indehaver af http://www.askrengøring.dk

  Svar
  • Broder

   Har lige prøvet at gøre ovnen ren med brun fast sæbe. Fulgte opskriften med at møre sæben ind på overfladerne, kørt ovn temp 100 grader i ca 45 minutter. Har så vasket med rent vand—— må sige at jeres husråd ikke virker, meget skuffet

   Svar
 2. Gitte H

  Både brun sæbe og ovnrens er stærke baser. Så derfor pas på øjne og hud, og luft bare ud.
  Brun sæbe tåler ikke kraftig varme ( nok noget mere end 100 grader – et gæt)
  Sikkerhedsdatablad: https://sterlingpolish.dk/wp-content/uploads/2017/02/1438-Sterling-Brun-Se%CC%88be_v1.1.pdf
  Ovnrens er i øvrigt ikke nødvendigvis dyrt, det dur bare heller ikke så godt som før i tiden – det jeg har testet.
  Og jeg havde heller ikke held med den brune sæbe, selvom jeg fulgte anvisningen her. Desværre.
  Venlig hilsen Gitte

  Svar
 3. Gitte H

  Både ovnrens og brun sæbe er stærkt basiske, så pas på øjne, hud og luft endelig ud imens.
  For mig virkede det her ikke – ikke bedre end alm ovnrens anyway.
  Ovnrens koster ikke nødvendigvis mere end det her, men det virker heller ikke altid. Brug den skraber, du bruger til glaskeramisk kogeplade. Det koster knofedt, men virker.
  Og nu håber jeg ikke også denne kommentar bliver slettet.

  Svar

Trackbacks / Pingbacks

 1. Sådan kan du stege bacon i ovnen - og undgå rengøringen! - […] ovnen godt og grundigt til med tiden, så har vi selvfølgelig også en artikel til hvordan du rengøre din…
 2. Bagepulver - 10 ting du ikke vidste bagepulver kan bruges til | Husråd - […] Bagepulver er også god som ovnrens. Kom noget bagepulver på en fugtig klud og fordel det rundt omkring på…
 3. Bagepulver - 10 ting du ikke vidste bagepulver kan bruges til — Hoo.dk - […] Bagepulver er også god som ovnrens. Kom noget bagepulver på en fugtig klud og fordel det rundt omkring på…

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers