Stop snorken nu – Få en bedre nattesøvn for dig og din partner

Stop snorken nu – Få en bedre nattesøvn for dig og din partner

Det er nu ikke fordi snorken er skadeligt for dit helbred, men det kan gå ud over din nattesøvn eller give søvnløse nætter for din partner. Snorken kan være både pinlig såvel som rigtigt irriterende, så derfor giver vi her et par gode husråd samt tips og trick til hvordan du kan få stoppet din snorken.

Årsager til snorken

Det er nu som sagt meget almindeligt accepteret, at almindelig snorken ikke påvirker helbredet. Årsagen til snorken  kommer oftest af når musklerne i svælget slapper af under en dyb søvn, og tungen falder bagud og vibrerer mod ganen og drøbelen. Det varierer fra person til person for hvor meget man snorker. Har du haft en hård dag, så slapper musklerne ekstra meget af i løbet af natten, og det kan resultere i ekstra høj snorken. Store mandler, allergi eller hævede luftveje kan også medvirke til snorken.

Stop snorken nu!

Vil du gerne stoppe, eller nedtone din snorken en lille smule, så giver vi dig her nogle gode råd til hvordan du kan afhjælpe din snorken.

  • Undgå at indtage alkohol eller sovemedicin nogle timer før sengetid. Hvis du gør dette, så vil musklerne slappe mere af og derved øge chancerne for en høj snorken.
  • Tab dig. Hvis du lider af en smule overvægt, så kan dette være en hyppig årsag til snorken.
  • Sov ikke på ryggen. Du kan sy en tennisbold ind i din natskjorte eller en t-shirt midt på ryggen mellem skuldrebladene, så du ikke vender dig om på ryggen i løbet af natten.
  • En tandskinne, hvor underkæben bliver ført lidt frem, hjælper mange snorkende.

Hvis intet virker og snorken fortsætter

Hvis ingen af de gode råd virker på dig, så bør du opsøge din læge og bliver undersøgt for søvnapnø.

Snorken, især høj snorken, er noget, der ofte betragtes som et af de hyppigste symptomer på søvnapnø. Det er dog ikke alle, men langt de fleste søvnapnøpatienter, der snorker. Omvendt er det vigtigt at understrege, at fordi man snorker, lider man ikke nødvendigvis af søvnapnø.

[su_quote cite=”Soevnklinik.dk” url=”http://soevnklinik.dk/Hvaders%C3%B8vnapn%C3%B8/OSAS/tabid/1079/Default.aspx”]Søvnapnø er en tilstand med gentagne totale eller delvise tillukninger af de øvre luftveje under søvn. Det medfører pauser i vejrtrækningen (apnø) under søvnen. Det viser sig ved træthed om dagen, snorken om natten og mange tilfælde af kortvarig opvågning om natten, fordi de øvre luftveje lukker til.[/su_quote]

Har du fundet en løsning mod snorken der hjælper for dig, eller har du historie om snorken du har lyst til, at dele med os, så kan du skrive en kommentar til artiklen herunder.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers