Jensens Whisky Sauce – Lav din egen

Vi har alle smagt den på Jensens bøfhus – Whiskysaucen. Den bliver solgt overalt som en specialitet, og opskriften er en velbevaret hemmelighed, men fortvivl ikke. Du kan lave din helt egen Whiskysauce derhjemme som smager mindst lige så godt, omend ikke bedre!

Lav din egen Jensens Whisky Sauce

Der skal intet magi til, at lave din egen whisky sauce derhjemme. Faktisk så kan du selv frembringe en whisky sauce der er endnu bedre end Jensens egen, uden hemmelige ingredienser eller specielle metoder. Den er ikke svær at lave og koster kun en brøkdel af hvad den koster fra restauranten eller i supermarkedet.

Ingredienser til whiskysovs

Dette skal du bruge til at lave din egen whiskysovs.

 • 100 g smør
 • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (af ca. 70g)
 • 1/4 L piskefløde
 • Lidt sukker, salt og peber
 • 2 tsk rosmarin
 • 2 spsk whisky – eller mere alt efter behag.

Fremgangsmåde til at lave whiskysovs

 • Smelt smørret i en gryde uden at det bliver brunt.
 • Bland tomatpuréen i og kog det op
 • Kom de resterende ingredienser i blandingen og rør godt rundt i gryden
 • Lad sovsen småkoge i nogle minutter. Smag på sovsen for at se om, den skal have lidt ekstra salt eller whiskey

Når du er tilfreds med smagen, så er din hjemmelavede whiskysovs klar til at blive serveret!

Ved at lave en større portion, kan du fryse resterne ned til en anden dag hvor tiden måske er en mangelvare. Det er altså ikke kun Jensens bøfhus der kan lave god sovs – Nu kan du også selv, nemt og til ingen penge!

Vigtigt! Husk, at når du skal vælge piskefløde, så er det en god idé at vælge den på 38% (Ja – den gode fede) ellers kan du risikerer, at sovsen skiller. Den gode fede piskefløde giver også en mere cremet og god smag.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

2 Kommentarer

 1. Ole

  Jensen’s bruger ikke Whisky, det blev de knaldet i for et par år siden, der var ikke skyggen af Whisky til stede i deres sovs 😛

  Svar
 2. Ole

  Husk dog på, at der IKKE er Whisky i Jensen’s, det blev de taget i for et par år siden, da en mad-anmelder fik fælden til at klappe.

  Svar

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers