Tørre fødder eller hård hud – Pas dine fødder med disse råd

Tørre fødder eller hård hud – Pas dine fødder med disse råd

Vi gør brug af dem hver evig eneste dag – vores fødder. Som alle andre ting vi slider på hver dag, så skal fødderne også plejes og holdes ved lige for at undgå hård hus eller andre ubehageligheder der kan forekomme og blive til ubehagelige gener.

Har du tørre fødder eller hård hud?

Det er bedst at gøre noget med det samme hvis dette skulle være tilfældet. Fødderne skal holde hele livet, så her får du nogle gode råd til hvordan du sikrer dig, at dine fødder holdes sunde og kampdygtige.

Varmt eller lunkent vand til fødderne – hver dag!

Som et af de vigtigste led – til at få bugt med tørre fødder – finder vi selvfølgelig vand. Dette gør vi automatisk ofte når det er vi går i bad, men vasker du fødderne med sæbe, så er dette råd rigtigt vigtigt, da fodvask med sæbe udtørrer huden på fødderne og kan være med til at skabe problemet. Det er derfor vigtigt, at du skyller fødderne med vand efter brug af sæbe.

Hudsvamp trives i fugtige omgivelser – specielt mellem tæerne – og det er derfor vigtigt, at når du har været i bad lige at tørre fødderne grundigt for at du ikke skal rende rundt med fugtige fødder. Det er derfor også vigtigt du ikke går rundt i nylonstrømper, lukkede sko og tennissokker i længere tid af gangen, da det er paradis for hudsvamp. Svampesporer kan dræbes ved 60 graders vask.

Undgå fodbadet, a hva’ for noget?

Fodbadet er altid en skøn oplevelse. At smide fødderne i blød efter en lang dag kan virkeligt få en til at slappe godt og grundigt af, og fødderne føles så dejlige bagefter, men her stopper det gode ved fodbad faktisk også.

Iblødsætning af huden på fødderne er faktisk med til at udtørre huden endnu mere på fødderne, og kan faktisk være en hyppig årsag til hvorfor du måtte rende rundt med tørre fødder selvom du gør alt det andet rigtigt.

Hård hud skal fjernes, det samme gælder ligtorne

Hård hud og ligtorne betyder som oftest forkert eller meget ensidig belastning på foden. Derfor er det værd at overveje om det fodtøj du går rundt i faktisk er med til at forværre din situation. Professionel hjælp kan hjælpe dig til at finde indlæg til dine sko der kan være med til at afhjælpe noget af den belastning dine fødder bliver udsat for, og derved mindste chancen for hård hud på fødderne.

Kur mod hård hud på fødderne

En lille sjov kur som jeg har set brugt et utal af steder er den såkaldte “havregrødskur”. For at lave en havregrødskur mod hård hud på fødderne skal du gøre følgende:

  • Lav en lind havregrød
  • Hæld havregrøden i to lige store portioner i to plastikposer
  • Når havregrøden er kølet lidt af og du finder temperaturen behagelig nok, stikker du fødderne ned i grøden
  • Luk poserne med tape, eller hvad du lige har ved hånden
  • Efter du har ladet fødderne sidde i havregrøden i 1 til 1½ time – alt efter hvor hårdt udsat dine fødder er – skyller og skraber du resterne af grøden og den hårde hud af dine fødder, og herefter tørre du dem grundigt.
  • Nu skal du så efterbehandle fødderne med olie eller creme

Benyt dig af en creme der passer til din hudtype, men undgå at smøre creme mellem tæerne, da det kan give problemer med opløsning af huden, specielt hvis tæerne sidder tæt sammen kan de øge risiko for fodsvamp.

Så olie eller en fed creme der er specielt lavet til fødder er det absolut bedste valg når det kommer til tørre fødder, for de går virkeligt ned og virker dybt i hudens lag. Bryder du dig ikke om fedtede fødder, kan du smøre fødderne ind om aftenen og tage et par strømer – af naturstof selvfølgelig – på i seng om natten således, at cremen eller olien kan gøre sine underværker.

Pas på fodfilen!

Mange benytter fodfile for at slippe af med hård hud på fødderne, og dette kan faktisk gøre tingene værre for dig og give dig endnu flere problemer.

Først og fremmest, så må du aldrig bruge fodfil på knyster og knogleudspring. Benytter du fodfilen så sørg for aldrig at file så meget, at huden bliver varm. Bliver huden varm når du filer på den med en fodfil får det keratinen i huden til at miste sin fleksibilitet og forsager revner i huden når du går.

Så husk godt fodtøj der passer til dine fødder – eventuelt med specielle indlæg der passer specielt til dig. Hård hud på fødderne er oftest tegn på, at trykket på fødderne ligger forkert.

Olie og fed creme til fødderne, og så ellers helst undgå fodbadet (Jeg ved godt, at det måske ikke falder i god jord – undskyld!) og undlad også for så vidt muligt, at bruge fodfilen for meget.

Har du erfaringer med tørre fødder eller hård hud, og har du lyst til at dele din historie, tips og tricks eller har du et rigtigt godt husråd mod dette? Så hører vi meget gerne fra dig, og du kan sende det hele ind i kommentar feltet her under artiklen.

Held og lykke med fødderne!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Trackbacks / Pingbacks

  1. Sure sko, fy for en stank - Sådan behandler du dine sure sko - […] Det kan også være en god idé at pleje dine fødder. Hård- eller tør hud på fødderne kan også…

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers