Hjemmelavet hindbæris – Lækker is du kan lave derhjemme

Hjemmelavet hindbæris – Lyder det ikke lækkert? Sommeren er over Danmark, og der findes næsten ikke noget bedre end en is til at køle en af i sommervarmen! Der er sikkert for langt til iskiosken, og det kan være hårdt at bevæge sig ned efter den, hvis den står på 25 grader udenfor. Så hvorfor ikke prøve at lave din egen is – og spare en masse penge?

At lave hjemmelavet is der smager rigtigt godt er faktisk ikke så svært som man skulle tro. Hvad isen skal smage af er også helt op til dig, du kan endda lave flere forskellige varianter på én gang.

At lave hjemmelavet hindbæris er også billigere og du får meget mere for pengene end du ellers ville have gjort hvis altså, at du skulle have gået til iskiosken eller supermarkedet.

Ingredienser til hjemmelavet hindbæris

Du skal bruge følgende ingredienser for, at lave 4 portioners hindbæris.

  • 500 g. hindbær
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl. Sukker
  • 1 ½ dl. piskefløde
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl Glukosesirup

Sådan laver du hjemmelavet hindbæris

Som det første pisker du æggeblommerne og sukkeret sammen. Fløden, mælken og sirup koges op, og herefter pisker du den varme blanding sammen med æggemassen. Tilsæt hindbær, og til sidst sigter du blandingen gennem en finmasket si.

Kør blandingen i en ismaskine, eller du kan også hælde den i en form, som så skal i fryseren i minimum 5 timer. Husk blot, at rør blandingen igennem en gang imellem.

I stedet for hindbær kan du selv eksperimentere med andre bær, eller en hel anden ting, om du har lyst til, at eksperimentere med andre varianter af is. Du kan også komme en smule whiskey i, eller erstatte sukker med anden form for sødemiddel.

Vi plejer at få isen serveret med noget chokoladekage, som f.eks en brownie. Hvis du er i stødet og synes, at isen skal have lidt ekstra – Hvad så med, at tilføjet din egen hjemmelavede guf også? Guf kan anvendes direkte på isdesserten eller du kan også komme det i isvafler.

Så mon ikke sommeren nu er i hus med hjemmelavet is? Det fungerer i hvert fald for mig!

Held og lykke med den hjemmelavede is!

[poll id=”2″]

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers