Fjern stearin fra tøj og undgå pletter

Fjern stearin fra tøj og undgå pletter

Fjern stearin fra tøj, møbler og duge. Du har sikkert hørt om problemet før, men nu står du selv i situationen og hvad gør man så? Har du fået stearin på tøjet, dugen eller anden form for tekstil kan det godt være lidt besværligt, at slippe af med igen og samtidig undgå pletter. Hvis uheldet er ude, så er der heldigvis opskrifter og gode husråd til hvordan du kan fjerne stearin fra tøj og samtidig undgå pletter. Selvom dit første instinkt er at kratte i det, så lad være! Det gør kun skaden større. Her giver vi dig nogle tips og tricks til hvordan du fjerner stearinpletterne fra tøjet.

Fjern stearin fra tøj

Har du fået stearin på tøjet, så handler det om at være hurtig. Få fat i en køkkenkniv og skrab mest muligt af stearinen væk alt mens du passer på ikke, at ødelægge stoffet. Tag to stykker køkkenrulle og placer dem oven på hinanden på et strygebræt og placer herefter tøjet du har fået stearin på ovenpå, så pletten er placeret midt på køkkenrullen. Placer nu et kaffefilter med et stykke køkkenrulle oven på og læg det på pletten så du har en sandwich fra toppen bestående af Køkkenrulle, kaffefilter, tøjet med pletten, to stykker køkkenrulle og strygebræt.

  1. Indstil dit strygejern på laveste varme med dampfunktionen slået fra og bevæg det i små cirkler i 10-15 sekunder af gangen på pletten.
  2. Kaffefilteret skulle nu gerne suge stearinen ud af stoffet alt mens køkkenrullen sørger for at beskytte tøjet, strygebræt og strygejernet mod stearin.
  3. Gentag dette indtil stearinen er suget ud af tøjet.

Skulle der stadigvæk være en lille fedtplet på stoffet hvor stearinpletten var, går denne som regel væk ved en almindelig vask af tøjet. Forsvinder pletten ikke kan du prøve at duppe pletten med ufarvet opvaskemiddel og lade det virke i 5-6 timer og vaske tøjet igen. Skulle det mod al forventning være, at pletten stadig er synlig, kan du prøve at duppe pletten igen – husk at være forsigtig – med lidt rensebenzin.

Stearin på tøj kan være lidt af en drillepind, men jo hurtigere man er ude og gør noget ved pletten på tøjet, så større er chancen også for, at du kan fjerne pletten helt.
Disse råd kan også benyttes hvis man har fået stearin på dugen, stearin på møbler eller andre tekstiler. Vær dog opmærksom på, at læder, ruskind, gummi og plast ikke kan tåle rensebenzin, og man skal derfor undgå, at benytte sig af dette.

Har du nogle erfaringer med, at fjerne stearin fra tøj, dug, møbler eller andre steder, så vil vi rigtigt gerne høre om det i kommentarfeltet under artiklen! Du kan også finde flere små husråd mod stearinpletter ved at følge dette link: Flere råd mod stearinpletter.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers