Undgå glaspest med disse simple råd

Undgå glaspest med disse simple råd

At undgå glaspest er svært hvis skaden allerede er sket, men er glaspesten ny, så er der måske håb for dine glas. Det kan være lidt af en gåde hvordan glaspest faktisk opstår og selvom de glas du køber, dyre som billige, er testet i opvaskemaskiner, så kan det opstå uanset kvalitet og type. Glaspest opstår typisk som følge af opvask i opvaskemaskine, hvor glassene bliver udsat for en basisk virkning fra sæben og derfor krystallisere.

Er man i tvivl om der er tale om glaspest, så kan man teste sine glas ved at lægge dem i almindelig lagereddike i 10 minutter. Hvis belægningen på glasset forsvinder er det ikke glaspest der er tale om men, at opvaskemaskinen mangler salt. Hvis der er striber på glasset er det heller ikke glaspest, men derimod opvaskemaskinen der mangler afspændingsmiddel.
Hvis ikke belægningen forsvinder efter eddike tricket, så er det højst sandsynligt glaspest, og så er der ikke meget man kan gøre da glasset så har taget skade. Man kan tage kontakt til den forhandler hvor glassene er købt og høre, om de kan hjælpe dig eller få dem byttet. Vær opmærksom på, at reklamationsretten er på 2 år.

Undgå glaspest, sådan gør du!

Da det ikke er til, at komme af med glaspest hvis skaden allerede er sket, er det selvfølgelig vigtigt, at gøre hvad man kan for, at undgå det i første omgang. Her er et par gode til til hvordan du undgår glaspest i opvaskemaskinen.

  • En rigtig dosering af opvaske- og afspændingsmiddel
  • Vask helst dine glas ved temperatur under 55 grader
  • Brug det korteste program som din opvaskemaskine har og åben den så snart den er færdig for, at lukke dampen ud.

undgå glaspestDamp er ikke godt for dine glas, så det er derfor vigtigt, at du får den åbnet og tømt hurtigt. Husk også, at det er en god idé, at tørre dine glas efter med et viskestykke så der ikke sidder vand eller sæberester tilbage.

Husk også, at fine krystalglas altid skal vaskes op i hånden, og må ikke kommes i opvaskemaskinen.

Har du erfaring med glaspest eller tips til, at undgå glaspest, så vil vi meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet under artiklen!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers