Undgå brand i juletræet med disse 8 råd du ikke må ignorere

Der skal kun 20 sekunder til at sætte hele stuen i brand hvis først julelyset fra juletræet eller årstidens dekorationer får rigtigt fat. Det er derfor vigtigt med at have forholdsreglerne i orden samt vide hvad du skal gøre hvis uheldet er ude.

Nogle af de hyppigste årsager til, at juletræet går i brand er defekte lyskæder og levende lys på et tørt juletræ. Her får du nogle tips til hvordan du kan sikre dig mod brand i juletræet.

Undgå brand i juletræet med disse råd:

Tag ikke juletræet ind for tidligt

Jo mindre vand dit juletræ indeholder, jo hurtigere går der brand i juletræet. Jo senere man får træet ind i stuen, jo bedre. Et tidligt juletræ i hjemmet står og tørre ud, hvorimod et træ der først kommer ind i stuen d. 23 december stadig indeholde en masse vand, og dermed en formindsket chance for brand i juletræet.

Juletræet skal vandes, og det skal gøres dagligt

Det er vigtigt, at man husker at vande sit juletræ dagligt. Dette gøres for at holde vandmængden i træet oppe og er med til at mindste chancerne for brand i juletræet. Man kan eventuelt bruge en juletræsfod med vander i, så træet selv kan stå og suge vand op.

Selvslukkende lys – God hjælp til den glemsomme

Holder du traditionen tro med levende lys på træet, er det en rigtigt god idé med selvslukkende lys. Når et selvslukkende stearinlys er brændt ned vil det automatisk slukke og derved forhindre brand i juletræet hvis du skulle have glemt at puste dem ud.

Defekte juletræskæder hører til i skraldespanden

Er din julekæde den mindste smule defekt, skal den straks smides ud. Prøv ikke at lappe på den med tape eller andre midler – det er en kæmpe brandfælde!

En julekæde af god kvalitet er ikke dyr, og er bestemt bedre end et hus i flammer. Hvis man vil være på den absolutte sikre side, så kan man skifte kæderne ud med nye hvert år.

Altid hav en spand vand klar!

Det er en god idé, at have en spand vand stående ved siden af – eller tæt på – juletræet. Helt perfekt ville det være at have en pulverslukker, men har man ikke sådan en, kan en spand vand redde dagligstuen.

Hav også altid en forstøverflaske med vand stående hvis der skulle gå brand i juletræet eller i mindre juledekorationer. Alternativt kan en flaske danskvand også være en god brandslukker. Ryst den og sprøjt udover den brændende juledekoration.

Er røgalarmerne up-to-date?

Dette er ikke kun til jul man skal være opmærksom, men med den forhøjede brandfare er det altid en god idé, at teste sine røgalarmer og ikke mindst, at give dem friske batterier.

Har i hund eller kat i huset?

Husdyr er også set som som årsagen til brand i huset. Så har man hund, kat eller andre fritgående dyr i huset, så er det en god idé, at undgå levende lys. Hæng også lyskæder højere oppe på træet så man undgå dyrene får fat i dem – og det samme gælder for levende lys, hvis man insisterer på at have disse.

Her kan du se hvor hurtigt det går når først der er gået brand i juletræet. Artiklen fortsætter under videoen.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=t_eHBqVYa8A” rel=”no” theme=”light”]

Forebyg ild i juletræet eller i juledekorationerne med brandimprægnering

En af de absolut bedste sikkerhedsforanstaltninger mod brand i juletræet som du nemt og billigt også kan gøre er, at købe brandimprægnering fra dit lokale byggemarked, og behandle dit juletræ og juledekorationer med det. Dette gør det svært for disse efterfølgende at gå ild i, og kombineret med de førnævnte tips, så går du en sikker – og forhåbentligt hvid – jul i møde.

Nu ved du hvordan du kan beskytte dig selv, stue og familie i juletiden. Hjælp os med at sprede ordet om en sikker jul og del denne artikel med dine venner og familie på Facebook og andre sociale medier.

Har du selv nogle gode sikkerheds tip til juletiden, så vil vi meget gerne høre dem i kommentarfeltet her under artiklen.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers