8 anvendelsesmuligheder, som du ikke vidste en banan havde

En frugt som ofte er i køkkenet i de fleste husstande er bananen – og det er fuldt forståeligt hvorfor. Den er rig på kalcium og andre næringsstoffer. Men, vidste du godt, hvor mange andre egenskaber en banan egentlig har? Med disse smarte metoder, vil bananen aldrig igen efterlades ubrugt i frugtskålen. Hvis du er spændt på, hvordan man kan anvende denne frugt på unikke måder, så læs videre her.

1: Rengøring af fodtøj eller sølvtøj

Mangler du at pudse dine sko, men har ikke noget at gøre det med? Her kan en banan være ganske behjælpelig. Når du har spist din banan, skal du blot lade være med at smide skrællen ud, men nøjes med at fjerne rester af banan fra skrællet, og derefter gnide den bløde, indvendige siden af skrællen hen over dine sko. Når du er færdig, skal du med blødt køkkenrulle eller toiletpapir duppe henover. Den samme teknik og fremgangsmåde kan ligeledes også anvendes på sølvtøj.

2: Vedligeholdelse af potteplanter

bananerForsømte stueplanter kan nemt blive støvede og slidte, og i det hele taget ikke pynte specielt meget, som deres formål ellers var. I stedet for at sprøjte vand på dem og sprede mere snavs, kan man i stedet for benytte bananskræl til at tørre plantes blade af med. Tør den bløde, indvendige side af skrællen henover overfladen på det grønne blad, og så vil du stå tilbage med planter som ser skinnede og sunde ud igen.

3: Vortefjerner

Hvid eddike og cremer kan nemt og  effektivt tørre en smertefuld og ikke specielt køn vorte ud. Men, er en af disse løsninger ikke tilgængelige, skal der noget andet til – og det er her banen er din løsning! Mos nogle bananer sammen i en lille skål og smør det udover hele det berørte område. Du kan også bruge skrællen fra bananen og gnide den bløde, indvendige side mod de berørte område. Man siger, at det er grundet bananens høje indhold af kalcium, som kan fjerne hudproblemer, og at det derfor virker så effektivt.

4: Banan-ansigtsmaske

Med en bananansigtsmaske tilfører du din hud en øjeblikkelig glød, og fjerner tør hud. Masken er beroligende for huden og sørger for at fugte den, hvilket gør den blød og ren. Fremgangsmåden er ganske enkel og opskriften ligeså – og desuden er det langt billigere at købe en banan, end at gå ud og købe en ansigtsmaske.

Materialer:

  • To spiseskefulde mandelolie
  • En moden banan
  • En æggeblomme

Fremgangsmåde:

Mos bananerne i en skål ved hjælp af en gaffel. Sørg for at der ikke er nogle klumper. Tilsæt efterfølgende æggeblommen og mandelolien og bland det godt sammen. Når du har gjort det, skal du vakse dit ansigt og duppe det tørt med et rent håndklæde. Påfør herefter bananmasken til dit ansigt og lad det blive siddende der i ca. 20 minutter. Når de er gået, skal du vaske masken af med koldt vand, og igen, duppe det tørt med et håndklæde.

5: Bladlus-fjerner

Bladlus der angriber dine rosenbuske kan være meget irriterende – og det ser bestemt heller ikke pænt ud. Skær et bananskræl op og begrav stykkerne et par centimeter fra den plante, som er blevet angrebet , så begrav dem en tomme eller to omkring plantens base. Ved brug af denne metode, skal du dog være opmærksom på, at du aldrig må bruge hele frugten, da små dyr vil nemlig bare grave dem op og spise dem – og så hjælper dette banan trick jo ikke.

6: Tandblegning

Bananer er gule, men overraskende nok, kan de hjælpe dig med at gøre dine gullige tænder hvide igen. Tag skrællen fra en banan og gnid det i cirkulære bevægelser over dine tænder. Det skal du gøre hver dag i mindst to til tre minutter. Efter et par uger eller måneder med denne ”behandling”, ville du kunne se resultater – og det helt ugen et besøg hos tandlægen!

7: Mørstegt kød

Efter at have spist banen og anvendt skrællen fra den til nogle af ovenstående muligheder, kan du nu bruge bladene fra den også. Hvis du er træt af at spise hårdt oksekød – eller svinekødsbøffer til middag, så prøv at pakke dem ind i bladene fra bananen, for at gøre dem møre. Metoden kan også anvendes på fisk, som det er set i mange asiatiske delikatesser.

8: Sommerfuglemagnet

sommerfugleSynes du også at haven er ensom uden bier eller sommerfugle? Det kan du sagtens gøre noget ved, og gæt engang hvilken frugt du kan anvende? En banan! Put nogle overmodne bananer med et par huller i på en platform. Platformen skal være over hovedhøjde. Dette vil lokke insekter til din have. Det er bare vigtigt at du sørger for, at platformen er høj nok, da det også tiltrækker hvepse og bier.

Ligger du inde med alternative anvendelsesmuligheder til bananer, så vil vi rigtigt gerne høre om dem i kommentarfeltet her under artiklen! 😀

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

1 kommentar

  1. Ole

    Lav en lækker is!!! Skær en Banan i små stykker, som man som regel gør med en Gulerod, put stykkerne i en skål, og stil den i fryseren i nogle timer… Når man er klar til at spise isen, skal man bare hælde den rette mængde Mælk over, og så bruge bagsiden af en ske til at få en lidt grynet tekstur ud af det 🙂 Alternativt hvis man gider den ekstra rengøring, kan man da også smide det hele i en Blender 🙂 Men det smager fantastisk, og helt uden brug af ekstra tilsat Sukker 🙂

    Svar

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers