4 super tips til haven – Læs månedens tips til haven

Mangler du små tips til arbejde i haven, og hvordan du kan forebygge ukrudt samt gøre terrassen eller indkørslen spændende igen, så er det her du skal kigge med. Vi har i denne måned fokus på tips til haven, og vi har kommet op med 3 super gode tips som vi lige vil dele med jer haveentusiaster.

Slidte herregårdssten – Giv dem et nyt liv

Har du en indkørsel eller terrasse med herregårdssten, og er stenene blevet gamle, plettede eller er de bare blevet kedelige med årene? Vend stenene! Ved at vende dine herregårdssten giver du dem helt nyt liv, og din indkørsel eller terrasse vil se ud som nyt. Det kan være dyrt at købe helt nye sten, og da undersiden intet fejler, så er det en nem og billig løsning til at puste nyt liv i de gamle sten, og så er det faktisk noget du kan gøre selv uden at være den helt store gartner eller brolægger.

Tips til haven – Kom ukrudtet i forkøbet

For at hæmme ukrudtsvækst mellem dine fliser, kan man kradse de gamle fuger op. Blandt herefter strandsand med salt i blandingsforhold 1 del salt og 4 dele sand. Spred blandingen ud over dine fliser og fej det ned i fugerne, og du vil på den måde forebygge mod ukrudt mellem dine fliser.

Har du fået besøg af snegle?

Snegle kravler rundt og æder dine planter hvilket vil hæmme væksten af disse. Et hurtigt tip til haven er, at ligge halve appelsinskaller rundt i dit bed. Dette vil sneglene ikke have, og du kan derfor holde dem væk fra planterne. Snegle kan faktisk slå dine blomster, buske og planter ihjel, så dette er et rigtigt godt tip, hvis du skulle have snegle i haven.

Mere om ukrudt

UkrudtMellem fliser og perlegrus kan du brænde ukrudt væk med en gasbrænder allerede i januar, så gammelt ukrudt fjernes, og aldrig helt får fat.

I blomsterbede og i køkkenhaven kan du begynde at fjerne ukrudt allerede i marts måned, så snart de første grønne ukrudtsskud kigger frem. Jo mindre rodnet de når at få dannet, jo nemmere er ukrudtet at få op.

Græsplænen kan du slå allerede første gang det begynder at blive grønt. Ved at gøre dette kan du blandt andet holde – den rigtigt irriterende – skvalderkål nede.

Disse små tips til haven kommer direkte fra Anlægsgartneriet Gartner-Guppen.dk som jeg havde en lille snak med, og de var så venlige at give os disse tips til haven, som vi så kunne levere videre til jer – Mange tak til Gartner-Gruppen.

Hvis i derude sidder med nogle rigtigt gode tips til haven, så vil vi meget gerne høre fra jer i kommentar feltet herunder artiklen – På forhånd tak!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Trackbacks / Pingbacks

  1. Rense herregårdssten - Gør dine sten smukke og rene igen - […] Alger, mos og det der ligner: Alger kan nemt fjernes med en algefjerner, og mos kan skrabes op af…
  2. Rengøring af plastik havemøbler - Sådan får du snavs væk! Hoo.dk - […] Mangler du flere gode tips til haven denne sommer? Læs vores 4 super tips til haven […]

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers