Bagepulver – 10 ting du ikke vidste bagepulver kan bruges til

Bagepulver er et stort hit når det kommer til husråd – man kan næsten kalde bagepulver for det nye sort. Bagepulver kan få hjemmet til at skinne og gøre stort set hvad som helst rent, da det er et mildt slibemiddel der er venlig mod miljøet.

Så det er måske det nye sort, og da det er billigt, så er det da bare med at prøve nogle af de tips herunder, og se om det ikke kan både spare penge og tid – på den miljøvenlige måde!

10 ting du ikke vidste bagepulver kunne bruges til

 1. Du kan benytte dig af bagepulver til at få vandhaner og andre blanke overflader i huset til at skinne som nyt. Bland lidt bagepulver med vand og her efter gnubber du det bare på de blanke overflader.
 2. Bagepulver på en fugtig klud kan hjælpe dig med til at gøre fedtede bordplader rene. Normalt virker en fugtig klud godt i sig selv, men tilført lidt bagepulver så får du en meget mild slibende effekt der gør rengøringen ekstra effektiv – uden at ridse overfladen.
 3. Bagepulver kan – sammen med rent vand – også bruges til at gøre køleskabet rent med. Kom 3 spiseskefulde bagepulver i en deciliter varmt vand og smør det ud i køleskabet med en fugtig klud. Tør efter med en ren fugtig klud, og køleskabet vil skinne super rent igen.
 4. Bagepulver er også god som ovnrens. Kom noget bagepulver på en fugtig klud og fordel det rundt omkring på ovnens sider. Lad det sidde og virke lidt i en times tid – eller mere hvis ovnen er hårdt ramt – og tør derefter af med en fugtig klud. Du kan også rengøre din ovn med brun sæbe.
 5. Er gryderne og panderne ramt af genstridige madrester der ikke vil komme af? Kom bagepulver i dem sammen med varmt vand og lad det stå og virke i en times tid. Derefter kan alle de fastbrændte madrester og skidt nemt fjernes med en børste.
 6. Bagepulver kan gnubbes på rødvins- og kaffepletter for pletfjernelse.
 7. Du kan fjerne grim lugt fra dine afløb med bagepulver og eddike. Hæld en deciliter bagepulver ned i afløbet efterfulgt af en deciliter eddike som skal samme tur. Du afslutter med at hælde en omgang kogende vand i afløbet – og så er det lugtfrit!
 8. Te- og kaffekopper har som regel rester af grums eller misfarvninger i bunden. Kom en teskefuld bagepulver i koppen og gnid med en finger rundt på de ramte steder i koppen, og så er kopperne rene og fine igen.
 9. Bagepulver kan også fjerne den rådne blomsterlugt fra vaser. Kom bagepulver ned i vasen der lugter, og lad det stå en times tid. Skrub derefter med en børste og så er vasens grimme rådne blomsterlugt væk igen.
 10. Er termokanden blevet grim indvendig, eller lugter den for meget af gammel kaffe? Kom en teskefuld bagepulver i kanden og hæld varmt vand i. Kanden skylles med rent vand, og er nu så god som ny igen.

Et lille bonus tip og information

Som et lille ekstra tip, så kan bagepulver også bruges til at lave kager med 😉

Spøg til side. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om hvordan bagepulver reagerer og hvorfor det virker som det gør- også til rengøring, så kan du læse mere om det på Wikipedia.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

4 Kommentarer

 1. Jim Høgfeldt

  Økkologisk Æbleeddike er surverent til at fjerne Kalk ved blandingsbatterier i/på såvel køkken som baderum og toiletter.
  VH Jim

  Svar
  • Ole

   Ingen grund til at betale ekstra for hverken Økologisk eller Æbleeddike, da ganske almindelig Klar Eddike gør præcis det samme til 1/5 del af prisen 🙂

   Svar
 2. Ole

  Hvis du laver sød Te, eller bare anden Te i øvrigt, så tilføj lidt Bage Soda, 1/8 tsk per liter circa, det fjerne den bitterhed som Te har det med at afgive 🙂

  Svar

Trackbacks / Pingbacks

 1. 10 fantastiske eddike tips og tricks der vil overraske dig - […] skrev for ikke så længe siden om 10 ting du ikke vidste bagepulver kunne bruges til, hvilket var en…

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers