Sure sko, fy for en stank – Sådan behandler du dine sure sko

Sure sko, fy for en stank – Sådan behandler du dine sure sko

Sure sko kender vi nok alle sammen til, og lugten fra sko kan oftest sammenlignes med lugten som kattetis eller andre ubehagelige lugte. Vi går på arbejde i tætte sko, handler ind i tætte sko – Ja generelt bevæger vi os bare rundt i tætte sko, og det skaber altså fodsved i større eller mindre grad, og det får dine sko til at lugte – og det kan være pinligt og til stor gene for dig og dine omgivelser.

Mange fristes måske til at smide deres sure sko ud, men det er spild af et par gode sko, penge og så løser det jo ikke det generelle problem for det samme vil bare ske igen for det næste par sko du køber – for sko skal du jo have på fødderne.

Sådan behandler du sure sko

 • Kom noget eddike i en sprayflaske. Hvis skoene er hvide – eller meget lyse – så skal eddiken du benytter være farveløs, for ikke at misfarve dine sko.
 • Spray godt og grundigt på indersiden af dine sure sko
 • Lav en blanding af for eksempel rodalon og vand for at få et desinfektionsmiddel, og vask så indersiden af dine sure sko med en klud tilført denne blanding. Sørg for at være grundig og kom godt rundt i hjørner og kanter.

Nu skulle dine sure sko gerne være blevet til glade og friske sko igen, men da dette ikke er en permanent løsning, så kan det anbefales, at man gør det så snart skoene begynder at blive sure igen, for så slipper du også for en alt for grundig rengøring af skoene.

Når du vælger sko kan det være en god idé lige at ligge hovedet i blød. Sko skal helst ikke slutte helt tæt på dine fødder der – ligesom du – gerne skulle kunne ånde, og derved mindste mængden af fodsved.

Flere husråd mod sure sko

 • Sure sko kan placeres i fryseren natten over. At fryse sure sko vil dræber eventuelle bakterier der skulle være i skoene som også er dem der kan give lugten i sure sko.
 • Benyt sokker lavet af naturmateriale som uld og bomuld for at mindste chancen for sure sko. Syntetiske sokker holder bedre på bakterier og lader ikke fødderne ånde lige så godt som dem i naturmateriale.
 • Lidt talkum, kartoffelmel eller lignende på fødderne inden du tager sokker og sko på kan forhindre dig i at få fugtige fødder, og igen være med til at mindste fodsved.
 • Brug ikke de samme sokker eller sko to dage i træk. Lider du af sure sko eller fødder, så er det en god idé at skifte sokker ofte, samt lige lade skoene hvile – så bliver de ikke så sure.

Der er nok af husråd  – mod sure sko – at vælge i mellem. Du kan også benytte dig af fod-deodoranter og kan er du ikke bleg for at blotte fødderne, så er åbne sko som f.eks. sandaler og lignende en rigtigt god idé.

Det kan også være en god idé at pleje dine fødder. Hård- eller tør hud på fødderne kan også være med til at give sure sko og fødder. Få flere tips og læs mere om tørre fødder eller hård hud her.

Vi håber denne artikel kan gøre underværker for dine sure sko, og hvis du har nogle tips og tricks mod sure sko eller anden form for erfaring på emnet, så ser vi frem til at høre fra dig i kommentarfeltet her under artiklen.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

1 kommentar

 1. Ole

  Du kan drysse lidt Bagepulver i dine sko, det fjerner lugten på samme måde som hvis du stiller et lille bæger med Bagepulver i køleskabet, hvis der er en stærk duft fra f.eks en stærk Ost 🙂

  Svar

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers