Rense sølvsmykker og alt dit andet sølvtøj – De bedste husråd

Smykker er for det meste lavet af nogle meget holdbare materialer såsom guld, sølv, diamant, jern, kobber og mange flere. Men selvom smykker generelt er meget holdbare, så kræver de stadig noget pleje og rengøring for at bevare glansen. Det er også vigtigt at få skidt, snavs og bakterier af smykkerne, da det som regel ikke er specielt lækkert at have på sig. Specielt sølvsmykker kan blive matte i farven hvis ikke de bliver rengjort og pudset, så derfor viser vi jer her det så absolutte bedste husråd til at rense sølvsmykker.

At rense sølvsmykker

Sølvsmykker kan rengøres med en mild sæbeopløsning med opvaskemiddel. Smykket kan du rengøre med en klud eller blød tandbørste dyppet i sæbeopløsningen. Du skal dog passe lidt på ikke, at skrubbe for hårdt, da du risikerer at ridse eller slide forgyldningen af. Skyl herefter sølvsmykkerne grundigt i lunkent vand og tør dem af.

Skal det være ekstra effektivt at rense sølvsmykker?

Her er et lille trick jeg – sjovt nok – først for nylig blev gjort opmærksom på – Som er yderst effektivt!

 • Tag en skål (Ikke af metal). Skålen skal fores med stanniol.
 • Hæld et par spiseskefulde køkkensalt og lidt bagepulver ned i skålen
 • Fyld skålen med meget varmt/kogende vand, og lad salt og bagepulver opløses i vandet.
 • Nu kommer du det beskidte sølvtøj- eller smykke ned i skålen så det rører ved stanniolen, og lader det ligge i cirka 20-25 sekunder.
 • Tag sølvtøjet op og tør det af med en klud.

Denne metode er super simpel, hurtig, billig og ikke mindst super effektiv. Knofedt er heller ikke behøvet da den kemiske reaktion sørger for, at sølvtøjet bliver pudset og kommer til at se ud som nyt igen.

Så sådan kan du altså rense sølvsmykker og andet sølvtøj uden at skulle købe dig til dyre midler eller få en guldsmed til at gøre det for dig – du har sikkert allerede alle materialerne derhjemme, så det er bare at komme i gang!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

2 Kommentarer

 1. aase svendsen

  hej fik et par gode råd af dig jeg ikke vidste, men har også et par til dig. kom salt i kaffekanden og vand og brug opvaskebørsten kanden bliver som ny, også tekopper, fået mælkebøttesaft på kjolen lægges i blød i kærnemælk.lige hvad jeg kunne huske nu fortsat god dag til dig aase svendsen

  Svar
 2. Lone

  Hej. Tak for tippet! Hvad med sølvsmykker, som også har et andet materiale i sig? Fx har jeg en masse sølvøreringe med en sten i og enkelte med porceløn.

  Svar

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers