Søvnløshed i sommervarmen? – Prøv disse tips til en rolig nat

Søvnløshed i sommervarmen? – Prøv disse tips til en rolig nat

Sommeren kommer igen hvert evig eneste år – det skulle ikke komme bag på nogen. Men for nogle af os betyder sommeren også søvnløse nætter. Vi vender og drejer os for at komme til at sove, men lige lidt hjælper det. Der er dog nogle små tips og tricks du kan benytte dig af hvis du lider af søvnløshed i sommervarmen.

Søvnløshed i sommervarmen

I udlandet er det ikke unormalt med aircondition til at køle soveværelset ned til når man skal sove, men i Danmark er det de færreste der har det, blandt andet på grund af vores korte sommer. Du kan derfor begive dig i kast med andre metoder, for at prøve at komme din søvnløshed til livs.

  • Placer en blæser på gulvet. I stedet for – som man skulle tro – at blæse luft direkte ud i rummet, så få sat luftcirkulationen ved gulvet i gang, da det er ved gulvet der er koldest. Det er blandt andet derfor brandmænd holder sig til gulvet når de går ind i en brændende bygning.
  • Hold altid et vindue åbent, også før du går i seng. Det er nok ikke så meget et råd som noget, at folk gør i forvejen – det er bare vigtigt det er åbent inden du går i seng, og er det varmt i forvejen, så er der ikke nogen grund til at vente.
  • Er dynen nødvendig? Man kan sagtens sove uden. Så ved at fjerne dynen eliminerer du også meget af varmen. Du kan også taget lagenet over dig fra dynen, hvis du meget gerne vil have noget over dig når du sover.
  • Sørg for at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. Generelt set er det en god idé at drikke meget vand om sommeren – også af helbredsmæssige årsager – og det er heller ingen undtagelse når det kommer til en god søvn.
  • Et koldt bad før sengetid kan også gøre underværker, da du får skyllet snavs og sveden af kroppen. Ligeledes kan du skifte sengetøjet meget oftere end normalt da du sover bedre i en ren seng med et betræk, der ikke er gennemsvedt fra dagen før.
  • Hvis alt slår fejl – Sov på gulvet. Altså ikke direkte på gulvbrædderne, men du kan ligge en madras eller liggeunderlag på gulvet og sove der. Der er på gulvet – som før nævnt – en del koldere end højere oppe i rummet. Bor du i et hus af flere etager, så er den laveste også den koldeste etage.

Har du prøvet disse tips mod søvnløshed i sommervarmen, men har du stadig problemer?

Selvom vi ikke vil anbefale det, så kan en ispose være dejligt afkølende – men på eget ansvar. Det kan godt være, at sådan en pose med is lyder fristende, men man skal altså passe på, for selvom det er varmt, så kan man stadigvæk meget hurtigt fange sig en forkølelse – selv om sommeren!

Et andet husråd lyder også, at bananer indeholder et stof der kan hjælpe dig til mindre uro i benene når du skal sove. Uro i benene kan også være afgørende i kampen mod søvnløshed i sommervarmen. Rådet med bananer er ikke blevet testet, men hvad skader det, at spise en banan eller to inden sengetid?

Har du erfaringer med, eller lider du af søvnløshed i sommervarmen – eller generelt? Vi vil meget gerne høre fra jer hvis i har nogle små tips og tricks til at kunne sove mere roligt om natten!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers