Genbrug dine brugte tebreve til kreative idéer og DIYs

Alle er bekendt med de sundhedsmæssige fordele af te: Det bekæmper kræft, reducerer risikoen for slagtilfælde og andre sygdomme, og revitaliserer kroppens celler. Men efter du har tømt din lækre kop te, smider du så de anvendte tebreve ud. Men, lad være! Du vil blive overrasket over det antal af måder, du kan genbruge disse materialer. Her er en række unikke og overraskende anvendelser for dine gamle tebreve.

Lindre Trætte eller tilskadekomne øjne

At græde natten igennem pga. et brud i et forhold eller bare en god nats søvn kan give opsvulmede og røde øjne. Mens almindelige isposer ville kunne gøre underværker, kan et par tebreve gøre det samme trick. Lad tebrevene suge iskoldt vand og derefter ligger du dem over dine øjenlåg, så de dækker øjet. Tebrevet vil hele dit ansigt, fjerne rødme og hævelser efter et stykke tid. Denne metode virker også på hvis du har fået et blåt øje.

Tilsæt smag til dit kød

KødKød smager fantastisk når det bliver lavet helt rigtigt, men når ikke det er forberedt korrekt, kan det vise sig, at blive lidt kedeligt, hårdt og uappetitligt. Her er en måde at løse dette problem: Brug tebreve (eller endda rester af te) til at marinere dit kød. Det søde af drikken vil tilføje en velsmagende smag til dit kød.

Lav “Mindre Syndige” Drinks

Hvis du er en sundheds junkie, er du helt sikkert meget bevidst om de ubehagelige virkninger af læskedrikke og alkoholholdige drikkevarer har på din krop. For at mindske indtaget af de knapt så sunde drikkevarer, kan du erstatte halvdelen af det med te. Hæld varmt eller koldt vand på et brugt tebrev i et glas et par minutter, og derefter hæld den samme mængde sodavand eller alkoholholdig drik og bland dem sammen. Der er færre kalorier og sukker i sådan en drink, men smagen vil forblive skøn.

Effektiv rengøring i hjemmet

Te kan effektivt fjerne fedt og snavs på spejle, gulve og endda linoleum, så hvorfor ikke bruge dine gamle tebreve til at lave et rengørings middel? Rengør dit linoleum eller trægulv, rens dit køkken, bordplader samt spejle og andre overflader. Du kan bruge det til umalede træmøbler også, bare hust at sørge for, at der bliver tørret godt og grundigt af bagefter, så det ikke vil efterlade pletter.

Fjern lugte og giv nyt pust til sko, skabe eller rum

Tebreve opsuger selvfølgelig vand, men de kan også opsuge fugt, lugten fra et skab eller sure sko. Tag et ubrugt tebrev og placer det på en lille tallerken eller plade, og derefter sæt det ind i skabet. Snakker vi i stedet for sure sko, så placeres et ubrugt tebrev direkte i skoen. Tebrevet vil opsuge fugt og lugt, og vil samtidig få det til at dufte, et rigtigt godt husråd! (Læs mere her om hvordan du undgår eller

Tebreve som solskoldning og bumse kur

sådan lindrer du solskoldning

Brugte tebreve kan også tilføjes til dit bad! Hvis du har fået et slemt tilfælde af acne (Læs også, Slip af med bumser – Den helt store bumse guide), eller hvis din hud er rå og rød fra omgivelserne på stranden, kan du bruge de brugte tebreve til at yde nødhjælp. Vask de berørte områder med kold te lavet af brugte tebreve. Efter flere omgange, vil du føle køle- og beroligende virkninger på huden. (For flere solskoldnings husråd, læs Hvordan du lindrer solskoldning – Hurtigt og effektivt!)

Vis din kunstneriske side med brugte tebreve

Hvorfor smider vi brugte tebreve ud med det samme i første omgang? Fordi de efterlader pletter! Lad det ligge på en overflade for længe, og det efterlader ubehagelige overraskelser. Men, hvorfor ikke bruge dette til din fordel? Brug brugte tebreve som et alternativ til kommercielle farvestoffer. Du kan male på papir, eller bruge brugte tebreve til at farve stof og broderi. Brugte tebreve hører til i skraldespanden, men hvis du ikke vil lade dem gå til spilde, og er du en kreativ tænker, så er disse effektive husråd og metoder lige din kop te! Så lad de brugte tebreve hobe sig op, spar penge og udnyt enhver dråbe og egenskab som te måtte have.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers