Har du fremmede katte i have? Gør haven kattefri med disse tips

Fremmede katte der gør brug af dit fine nyanlagte bed er virkeligt noget der kan give grå hår – hvis man da i forvejen ikke har det.

Det er ikke alle der ser skævt til fremmede katte i haven. Nogle mennesker synes det er hyggeligt, og giver derfor katten lidt mad og vand med på vejen, mens andre afskyr dem og næsten ser på dem som skade dyr. Hvis man er i sidstnævnte gruppe, så er der nogle metoder du kan gøre brug af for, at undgå at kattene kommer på besøg netop hos dig.

Kaffegrums mod fremmede katte

Kattene er ikke garanteret at blive helt væk, men vil med stor garanti undlade, at benytte dit som som deres personlige toilet, hvis du har strøet kaffegrums ud i det.

Som med alle dyr er der dufte der vil tiltrække kattene, men så sandelig findes der ligeledes også dufte der er med til at skræmme dem væk, og her er kaffe altså en af dem. Det samme gælder for andre stærkere dufte som f.eks. citron og hvidløg. Så jo flere af disse ting du placerer rundt om i haven – specielt de meget udsatte steder – jo større er chancen for, at kattene bliver væk.

Jo længere tid du lader kaffegrumsen ligge, jo bedre. Katte har en rigtigt god lugtesans, så selvom vi mennesker måske ikke kan lugte det, så kan en bunke kaffegrums godt være afskrækkende for fremmede katte i helt op til en uge af gangen.

Har du først haft besøg af fremmede katte i haven, skal du blive ved med at strø kaffegrums, hælde citronsaft eller hvidløg ud i haven i nogle uger efter. Grunden til dette er, at lugten af afføring og urin fra katte vil kunne tiltrække andre fremmede katte.

Hvad du ellers kan gøre for, at holde fremmede katte væk fra haven

Først og fremmest kan du tage en snak med naboerne i området. De kan være med til at gøre en indsats i, at prøve at holde kattene i deres egne haver ved, at grave bede som kattene kan besørge, da katte elsker nygravet muld de kan besørge sig i.

Er alle metoder brugt op, eller er tålmodigheden bare ikke hvad den har været, så kan du sprøjte vand blandet med citronsaft på katten med en vandpistol. Katte bryder sig ikke om vand eller lugten af citrus – og så skal det for god ordens skyld siges, at katten ikke tager nogen form for skade ved dette tip.

Du kan også benytte Hjortetaksolie rundt i haven for at holde de fremmede katte væk, man lugten fra dette er virkelig ikke god, men kan benyttes hvis man er meget ivrig efter af få de fremmede katte ud af sin have.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

1 kommentar

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers