Rengøring med Cola – Tilføj Cola til hylden med rengøringsprodukter

I ny og næ kan det være dejligt forfriskende med en kold cola – og ikke mindst her i sommervarmen. Men hvad de færreste måske nok ved, så kan cola være mere end bare en forfriskende læskedrik til at stille tørsten. Rengøring med cola er ikke en ny ting som sådan, men ikke mange mennesker ved, at cola faktisk gør sig glimrende i samlingen af rengøringsprodukter. Vi giver dig her nogle forskellige husråd til hvordan du kan gå i gang med den store rengøring med cola.

Rengøring med cola som et alternativ

Cola til rengøring er et glimrende alternativ til for eksempel eddike – eddike som vi skrev om for nogle dage siden – men er selvfølgelig ikke klar til, at være en komplet erstatning for de stærke rengøringsmidler.

Eksempler på rengøring med cola du kan prøve af derhjemme kunne for eksempel være:

 • Fjern rust: Syren i cola kan faktisk fjerne rust. At fjerne rust med cola reducerer jern 3 (Som er rustfarven) til jern 2 som ikke er rustfarvet. Hvis du prøver at fjerne rust med cola skal du dog huske, at vaske efter med varmt vand og sæbe samt vaske efter til sidst med koldt vand.
 • Afkald el-kedlen: For noget tid siden lavede vi en guide til hvordan du afkalker el-kedlen med eddikesyre og vand. Men vidste du, at du faktisk kan bruge cola til af afkalke med også? Du kan faktisk sagtens afkalke el-kedlen med cola, så længe du bare husker, at vaske godt og grundigt af med varmt vand og sæbe efterfølgende.
 • Fastbrændte pander og gryder: Er maden brændt på i dine pander eller gryder? Rengøring med cola kan gøre dine pander og gryder pæne og rene igen. Hæld cola i panden og lad det stå i noget tid og rengør herefter med varmt vand – dine pander er nu så gode som nye!
 • Fjern olie fra fliser: Har du spildt olie i indkørslen og gik det udover dine fliser? Intet problem! Hæld en flaske cola ud på det sted du har spildt olie på fliserne og lad det ligger i et par timer. Tag en vandslange – gerne en med lidt godt styrke – og spul derefter området over, og olien vil nu være væk fra dine fliser.
 • Fjern pletter fra tøj: Cola kan, på grund af syren her i, fjerne pletter fra tøj. Lad tøjet med pletten ligge i cola i noget tid, og det vil opløse pletten. Det er dog værd at nævne, at det kan afhænge af stoftypen, hvor lang tid pletten har siddet på tøjet og hvilken plet der rent kemisk er tale om i dit tilfælde. Ikke desto mindre, så virker det i nogle tilfælde og det er super let og en enkel metode hvis du har fået en plet på tøjet.
 • Rengør dit toilet med cola: Toiletrens er meget syreholdigt og surt, og ligeledes er cola. Du kan rense dit toilet med cola akkurat på samme måde som du ville benytte almindelig toiletrens, og resultatet vil være det samme.
 • Fjern dårlig lugt fra vasketøjet: Rengøring med cola er ganske effektivt, men cola kan også fjerne dårlig lugt. Du kan normalt bruge eddike eller rodalon til at fjerne den dårlige lugt fra tøjet, men cola kan sagtens bruges som et alternativ til eddiken. Grunden til jeg siger alternativ er, at cola skal vaskes ud af tøjet igen, og kan derfor godt være noget tidskrævende, men har man ingen eddike i huset så har en af børnene helt sikkert en cola til at stå!

Rengøring med cola er ikke begrænset til disse eksempler herover, ja faktisk kan du selv eksperimentere på andre områder derhjemme du normalt ville bruge et produkt med en smule syre i. Finder du på noget nyt og spændende med rengøring med cola, så vil vi selvfølgelig gerne høre om dine tips og tricks!

Har du personlige erfaring med rengøring med cola, så vil vi rigtigt gerne høre fra dig enten i kommentar feltet herunder, eller på vores Facebook side.

Var disse husråd nyttige? Sørg endelig for at dele dem med dine venner og familie så de kan få glæde af disse råd også – Det er gratis at dele selvfølgelig!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

2 Kommentarer

 1. ham der

  Der er forskel på coca cola og cola zero. cola zero er best til alle af disse råd. for det første har cola zero ret høj syre værdi. den indeholder nemlig phosphor syre, og ingen sukker, som kan brænde på f.eks inde i en kaffemaskine! jeg vil helt klart anbefale at bruge cola zero til afkalkning af kaffe maskiner, i stedet for coca cola med høj sukker indhold. men eddike syre er vel billigere at bruge hvis man har det.

  Svar
 2. Belinda

  Hej Peter. Jeg ved godt, det ikke har noget med cola at gøre, men flere tricks er nok velkomne 🙂 Vi kender alle sammen de der smukke messing håndtag. Og mange af os tør kun forestille os,, hvor svære de er at rengøre. Jeg har dog hørt, at det kan gøres meget nemt. Skru håndtaget af døren og læg det i en plastikpose, hæld heinz tomatketchup på og smør ud i alle kringelkrogene, luk posen til at lad det ligge i op til en dag. Tag håndtaget op og vask godt med vand og sæbe. Nu skulle håndtaget være skinnende og rent. Held og lykke 🙂

  Svar

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers