Myrebekæmpelse – Sådan slipper du af med dem!

Myrebekæmpelse – Sådan slipper du af med dem!

Alle, der har hus med have, sommerhus eller bolig nær naturen, vil kunne nikke genkendende til problemet. Små kravlende plager der skaber stier ude og inde, går i maden og skaber frustration hos ejeren!
Vi vælger at bo i naturen, dyrenes hjem, så må vi selvfølgelig også indstille os på at bo i harmoni med dem. Det nytter ikke noget at sætte sig for at udrydde dem, da de jo trods alt også har deres plads i naturen og økosystemet, og derfor  også en rolle at spille i det store billede. Desuden er der flere myrer i verden end mennesker, så det vil være helt umuligt.
MEN! Vi skal selvfølgelig også være her, så vi har fundet nogle gode tips til myrebekæmpelse, så du kan slippe af med dem. Helst gerne uden at skade dem, miljøet eller kæledyr i huset.

1: Den “venlige” afledningsmanøvre

Dette er den perfekte løsning, hvis vi gerne vil undgå at slå dyrene ihjel. I stedet for at fjerne myrerne eller deres bo med vold, så leder vi dem hen til et nyt hjem. Det nye hjem skal selvfølgelig ligge i god afstand til det nuværende ved din bolig.
Først skal du skabe den nye myretue til dem. Det gøres ved at skabe en bunke af løs jord, og så eventuelt placere en flise ovenpå, som giver skygge og et køligt hjem til dem. Det samme som de leder efter, når de skaber et hjem under din terrase! – Næste skridt er “lokkestien” til myrerne, som skal gå fra den gamle placering til den nye. Du laver stien ud af sukkervand, sukker eller andet der kan tiltrække dem. Hold øje med at myrerne begynder at bruge stien, og tilføj eventuelt mere sødt, indtil de når frem til tuen.
Når den gamle tue er tom, hælder du varmt vand og peber/kanel i den. Sådan undgår du skade og kemikalier i myrebekæmpelsen!

2: Gå-væk-ingredienser til myrebekæmpelse

Det er for de fleste mennesker et velkendt faktum, at myrerne ikke kan lide krydderier som kanel, peber og kaffe. Det gælder om at drysse det alle stederne i huset, hvor man ser myrerne kommer hen. Gør det ved indgange (dør og vinduer), revner/sprækker, lister og på de “ruter” de går ad.
Du kan kombinere det med en lokkedåse udenfor, som kan lokke dem helt væk fra huset.

3: Hjemmelavet lokkedåse

Du har sikkert hørt om butikkernes lokkedåse, men du kan faktisk selv lave din egen i køkkenet. Lokkedåsen kan så stilles udenfor, for at lokke myrerne væk fra hjemmet. Opskriften er simpel!

1 dl sirup
2 pakker gær
1 tsk vand

Blandes sammen i en beholder (fx et stort sylteglas) med åben adgang til myrerne.
Det søde vil tiltrække dem, mens at gær slår dem ihjel. Du kan eventuelt udelade gær, hvis du ikke ønsker at skade dem, det vigtige er at få lokket dem væk fra huset.

4: Den “uvenlige” myrebekæmpelse

Hvis ingen rare hentydninger virker på myrerne, så kan du jo godt være nået til det punkt, hvor du altså vil slå tuen ihjel. Det er ikke en løsning man kan foretrække, men ikke desto mindre nødvendigt, hvis det plager en i hjemmet. Vi har derfor også et meget udbredt trick, som kun kræver få ingredienser!

– 1/2 del kartoffelmel
– 1/2 del flormelis

Myrer er selvfølgelig vilde med søde sager, og vil derfor tiltrækkes af det. Bland det i et 50/50 forhold og placer det udenfor nær nogle af deres stier. Myrerne vil spise det og bringe det tilbage til tuen. De vil selv dø af det, men det vil også slå flere ihjel i tuen. Det er netop effektivt til at slå flest mulige ihjel sådan.

Gode råd til myrebekæmpelse og forebyggelse

Det er ikke kun muligt at tackle problemet, når det først står skidt til. Det er vigtigt at forebygge problemet og desuden mildne det, hvis det først opstår. Myrebekæmpelse  kan ske ved at huske på nogle små vigtige tips i hverdagen:

  • Sørg for at lukke ALLE madvarer til. Enten i køleskab, tæt-lukket beholder eller poser.
  • Tøm skraldespanden hyppigt og få den lukket godt til, både inde og ude.
  • Tør alle overflader af ofte, især der hvor du ser myrerne vandrer! Det handler om at tørre alle duftspor væk, som de bruger til at finde deres stier i dit hjem.
  • Efter måltider og madlavning er det selvfølgelig vigtigt at tørre alt grundigt af.

Sidste løsning!

Hvis INTET virker, og problemet er for stort til at leve med, så er der nok ingen vej uden om skadedyrsbekæmperen… En professionel vil kunne tage sig grundigt af de helt store problemer, selvom det selvfølgelig nok involvere kemikalier.

Om forfatteren

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers