Myrebekæmpelse – Slip af med myrerne med disse effektive råd

Hver evig eneste år dukker myrerne op hist og her, og der er bare alle vegne. Myrer er ikke farlige, men kan være til stor gene hvis man gerne vil være udenfor om sommeren. Det får os til at købe gift og andre midler til at fjerne dem, men myrebekæmpelse behøver ikke at være dyrt eller svært for den sags skyld.

Myrebekæmpelse – Gør det selv

Før du går i gang med selve opskriften på dit eget myremiddel skal du først lokalisere myrernes tilholdssted. Hvor kommer de fra, og hvor kravler de hen? Du bliver nødt til at være lidt taktisk her for, at finde det bedste sted at sætte din hjemmelavede myrefælde op.

Til dit hjemmelavede myremiddel skal du bruge følgende:

 • 4 spsk. honning
 • 1 spsk. vand
 • 1 tsk boraks

De 3 ingredienser blandes godt sammen og sættes ved myrernes bosted. Du kan også sætte noget af myremidlet op rundt omkring andre steder hvor myrerne befinder sig – de har for det meste en systematisk rute når de er ude at samle mad og andre ting.

Advarsel: Dette er giftigt, og ikke kun for myrerne. Det er derfor vigtigt, at holde dette middel væk fra børn eller andre dyr som det måske skulle tiltrække.

Er myrerne inde i huset?

Du kan også sætte midlet op indenfor, så længe der ikke er småbørn der kan få fingrene i det. Du kan forebygge myre inde i huset ved at:

 • Gennemgå huset for revner og sprækker i fundament, vinduer og andre steder det skulle kunne forekomme.
 • Væk med de søde sager. Myrer elsker søde ting, og derfor tiltrækkes de også helt naturligt af søde lugter og smage.
 • Myrelokkedåsen er også fremragende hvis alt andet slår fejl, og den kan nemt placeres i alle husets hjørner og kroge.
 • Undgå at vaskegulvet da myrer tiltrækkes af dufte. Brug derfor hellere støvsugeren for at forebygge hvis du er i gang med en indendørs myrebekæmpelse.

Husråd til myrebekæmpelse

Skal man gå efter de gamle husråd, så kan myrerne ikke lide hverken kaffe eller kanel. Selvom dette kan have noget på sig, så er myrerne kloge nok til at gå udenom både kaffen og kanelen, men vil man undgå kemikalier og gift, så kan det have en effekt mod myrer i huset.

Kogende vand direkte i myreboet udendørs er rigtigt effektivt dog. Kogende vand kan de bittesmå dyr altså ikke klare, og er du meget grundig – og gør det et par gange – skulle du meget hurtigt kunne få udryddet hele boet på nul komma fem.

Et andet husråd lyder, at du kan benytte en blanding af 50% sukker og ligeledes 50% kartoffelmel. Derefter spreder du det ud på gulvet, eller i haven hvis det er der problemet er, og venter på de begynder at spise. Efter sigende kan myrer ikke tåle blandingen, og vil derfor dø efter de har spist denne ‘myregift’.

Konklussionen for myrebekæmpelse er..

..At det ikke er helt nemt at komme af med de små sorte kryb. De kommercielle løsninger som f.eks. myrelokkedåsen og myregift er måske det mest effektive middel mod myrerne. Men har man mod på at prøve nogle af disse husråd alligevel, så starter du også ud med at skåne miljøet og omgivelserne i første omgang – og virker det, så virker det!

Har du erfaringer med myrebekæmpelse, og har du lyst til at dele din historie eller metoder med os andre, så hører vi rigtigt gerne fra dig i kommentarfeltet her under artiklen.

God myrejagt!

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

4 Kommentarer

 1. Elna Nielsen

  Hej jeg har lige læst din artikel om myrer-bekæmpelse og du skriver bl.a. man skal bruge Borax. Det middel kan man vist ikke få lov at købe mere efter alle de terrortrusler, der har været..
  Såå er der måske noget andet, der kan erstatte Borax ?
  Hilsen elna 😉

  Svar
  • Husråd

   Det har vi godt nok ikke hørt noget om, men det betyder jo ikke, at det ikke er sandt. Tak for dit input! 🙂

   Svar
 2. Poul Børge Pedersen

  Sandt nok er det besværligt at skaffe borax i Danmark. Det er for effektivt som myre- og svampebekæmpelsesmiddel, så kemilobbyen har fået det forbudt. Det er kun en terrortrussel mod myrer og træødelæggende svampe, og så er det brandhæmmende. Giftigheden for mennesker er lidt værre end salt, og det kan man købe i 25 kilos sække om efteråret og vinteren.

  Svar
 3. Tonny Lind

  Jeg har meget stort held med at bekæmpe myre udendørs med sprit, find boet, held lidt sprit ned i det og vent et øjeblik og sæt så ild til det, så kommer der ikke myre derfra mere, men pas på for spritten brænder med en usynlig flamme så nok Best at vente til aften med at gøre det, for så kan man tydeligt se den blå flamme, men det er uhyre effektivt…Tonny

  Svar

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers