7 iPhone tricks du ville ønske du havde vidst noget før

Mobiltelefonen er nu om dage ikke til at undvære. Du sidder sikkert med den i hånden, måske flere timer om dagen, men alligevel kender de fleste ikke til halvdelen af de funktioner telefonen kommer med. Din telefon er ikke længere kun en telefon, det er en computer i lommestørrelse som kommer med gode apps, sjove spil, et kamera som efterhånden er godt nok til at kunne konkurrere med de små lomme kameraer.

iPhone tricks

I dette indlæg tager vi udgangspunkt i nok den mest populære telefon, iPhone fra Apple, og skulle du være ejer af sådan en og tænker, at du da bestemt kender din telefon ind og ud, så kan det ske, at du tager fejl. Her er 7 iPhone tricks du ville ønske, at du havde vidst noget før!

1. Oplad din iPhone hurtigere med flytilstand

Står du op om morgenen og har glemt, at oplade telefonen i løbet af natten og opdager, at du kun har ganske lidt strøm tilbage? Du kan oplade din telefon hurtigere ved, at sætte den i flytilstand mens den oplader. Flytilstand slukker for nogle programmer og funktioner i din telefon der normalt tager lidt ekstra strøm at have kørende, specielt gælder det for data og andre interne services der konstant står og opdaterer og derved bruger en masse strøm. Du kan selvfølgelig også slukke telefonen helt mens den oplader for på den måde bruger den slet ikke strøm, men med dette iPhone trick slipper du for, at skulle tænde din telefon igen, indtaste pinkode og vente på den er klar, hvis du hurtigt skal ud af døren. Dette er klart et af vores favorit iPhone tricks!

2. Få telefonen til at blinke i stedet for at larme med dette iPhone trick

Kender du det med, at du gerne vil have lidt fred og ro? Uanset hvad, så kan det utal af lyde fra din telefon godt blive for meget i længden, så hvorfor ikke bruge et mere lydløst alternativ med dette iPhone trick.

Du kan få din telefon til, at blinke i stedet for, at larme. Når du får et opkald, en sms eller måske en email, så begynder telefonen at komme med små blink i stedet for, at larme. For at aktivere dette skal du åbne indstillingerne, gå til Generelt – Tilgængelighed og derinde aktiverer du “LED-flash for advarsler”. Sæt telefonen på vibrér eller lydløs, og nyd stilheden mens du stadig bliver informeret om beskeder eller opkald.

3. Personlige vibrationer med din iPhone

Din telefon kan indstilles til, at lave forskellige personlige vibrationer alt efter hvilken person der skriver eller ringer til dig. Det kan være et super godt iPhone trick hvis du har travlt og måske venter et opkald, men kun har tid til, at samle telefonen op hvis det er den rigtige der ringer.

For at indstille telefonen til personlige vibrationer skal du først gå til indstillinger. Herefter vælger du lyde – Vibrationsmønstre – Vibration – Opret ny vibration. Herfra laver du din personlige vibration ved, at trykke på skærmen og derefter gemmer du den, og så er den oprettet.

4. Brug kompasset i din iPhone som vaterpas

Hvis din iPhone er opdateret med iOS 7 styresystemet, så har du nogle ekstra gode apps indbygget i din telefon. Et af disse gode apps er et vaterpas som gør det ekstra hurtigt, at hænge hylder eller billeder op helt lige! For at finde vaterpasset i din iPhone skal du gå ind i kompasset. Når du har fundet kompasset frem, swiper du din finger hen over skærmen fra højre til venstre, og så ruller vaterpasset frem, og du kan nu rende rundt i huset og sørge for, at alle billeder og hylder hænger som de skal!

5. Tag billeder med skrue op og ned knappen

iPhone tricks

Det kan godt være lidt besværligt, at tage billeder med din iPhone når man skal trykke på skærmen. Om det er på grund af en sær vinkel, ikke at kunne finde knappen når man tager et selfie eller hvad det skulle være, så er der her et rigtigt godt iPhone trick du kan bruge. På siden af telefonen finder du volumeknappen der, som navnet også antyder, er til at skrue op og ned for lyden på din iPhone. Men vidste du, at hvis du har kamera appen åben, at disse knapper nu også bliver til en kameraudløser? Tryk på volumeknappen, og du har nu taget et billede! Igen er dette også et af vores favorit iPhone tricks.

6. Tag mange billeder på én gang med iPhone

Nu da vi allerede er ved kameraet og det med, at tage billeder med din iPhone, så kommer der her et lille ekstra iPhone trick. Du har sikkert set eller hørt når sports fotografer tager rigtigt mange billeder i træk, af enten folk der løber eller måske til en fodboldkamp for, at få det helt rigtige billede? Dette kan din iPhone faktisk også gøre. Har du en iPhone 5s eller nyere, så kan den tage mange billeder i træk og derved sørge for, at du ikke går glip af det helt rigtige tidspunkt. Alt du skal gøre for, at tage mange billeder i træk er, at holde udløserknappen inde på din skærm, når der tages et billede, og så får du en hel serie af billeder, og så kan du vælge det allerbedste!

7. Sæt begrænsninger i din iPhone

Dette iPhone trick er rigtigt godt hvis du for eksempel har børn der bruger din telefon, eller hvis du synes, at du har brugt lidt for mange penge på Farmville eller Candy Crush. Gå ind i indstillinger og vælg Generelt – Begrænsninger, så begrænsninger til og når du scroller længere ned finder du en liste over dine apps, og så er det bare, at vælge hvilke apps der skal begrænses.

Vi håber, at disse iPhone tricks gjorde dig lidt klogere på din telefon og, at det måske gjorde livet for dig lidt nemmere. Har du nogle ekstra gode iPhone tips og tricks vi ikke havde med på listen, så vil vi meget gerne høre dem i kommentarfeltet under artiklen, eller på vores Facebook side som du kan gå til ved, at trykke her!

 

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 50 other subscribers