Sådan kan du stege bacon i ovnen – og undgå rengøringen!

Bacon er altid godt. Min kæreste fortalte mig engang, at bacon er den vigtigste krydderi i køkkenet – og det kan han jo sådan set godt have ret i! Der er bare den ulempe ved at stege bacon, at det tager 100 år og en krig, og rengøringen bagefter er mildest talt irriternede. Så hvordan kan man gøre det hurtigere og samtidig slippe for rengøringen? Det får du svaret på her.

 

Sådan kan du stege bacon i ovnen

Du skal bruge:

  • En bageplade
  • To stykker bagepapir
  • Køkkenrulle
  • En masse bacon

 

perfekt baconFor at stege bacon i ovnen, skal du tage en bageplade og ligge et stykke bagepapir henover. Du kan evt. folde kanterne på bagepapiret lidt opad, så forhindrer du nemlig, at fedtet fra baconskiverne løber uden for bagepladen. Derefter skal du lægge baconskiverne på bagepapiret. Læg dem pænt på bagepladen, og sørg så vidt det er muligt for, at de ikke ligger ovenpå hinanden eller henover hinanden, da baconskiverne bliver stegt bedst på denne måde. Efterfølgende ligger du det andet stykke bagepapir henover baconskiverne, så fedtet fra baconen bliver på i bagepapiret. Bagepladen med bacon skal sættes i ovnen ved 200 grader (ved varmluft: 180 grader) Hvor lang tid baconen skal have er en smagssag. Nogle vil have deres bacon lidt blødt, imens andre foretrækker det, når det næsten er helt sort. Så prøv dig frem –  jeg anbefaler dog ca. 10-15 minutter, da jeg bedst kan lyde baconen sprødt, men hvor det stadig er lidt “blødt”. Når baconen er færdig, skal du finde en tallerken som du dækker med et par lag køkkenrulle, hvorefter du flytter baconen fra bagepladen og over på tallerkenen. Så lægger du et par lag køkkenrulle ovenpå baconen og så bliver resterne af fedtet “suget” væk.

Læs også: Lækker baconsnack til morgen, middag og aften

Sundere og uden rengøring

Hvis du er i tvivl om, hvor fedtet fra dit bacon er endt henne, kan du kigge på din bageplade – det vil være muligt at hælde det af bagepapiret. Men det er jo kun positivt; for det fedt der ender på bagepapiret og på køkkenrullen, får du ikke at spise – så at stege bacon i ovnen er altså både hurtigere, nemmere, sundere – og uden rengøring!

Skulle det ske du får grisset ovnen godt og grundigt til med tiden, så har vi selvfølgelig også en artikel til hvordan du rengøre din ovn med brun sæbe, så du undgår at pengepungen lider til de dyre produkter du kan købe til formålet.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

1 kommentar

  1. Elin Mundt

    Jeg laver Bacon i microovnen uden at svine.(talerken der tåler microovn) læk bagepapir på så Bacon og igen bagepapir ca 3-4 min på højest temperatur. Derefter tages ud og læg Bacon på køkkenrulle. der efter dup bagepapiret. det er hurtigt og nemt

    Svar

Trackbacks / Pingbacks

  1. Sådan steger du perfekt bacon uden det krøller sammen - […] Der er mange måder at lave bacon på, og hvis du bare vil have god, sprød og perfekt bacon…

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers