Jensens Whisky Sauce – Lav din egen
Vi har alle smagt den på Jensens bøfhus – Whiskysaucen. Den bliver solgt overalt som en specialitet, og opskriften er en velbevaret hemmelighed, men fortvivl ikke. Du kan lave din helt egen Whiskysauce derhjemme som smager mindst lige så godt, omend ikke bedre!
Lav din egen Jensens Whisky Sauce
Der skal intet magi til, at lave din egen whisky sauce derhjemme. Faktisk så kan du selv frembringe en whisky sauce der er endnu bedre end Jensens egen, uden hemmelige ingredienser eller specielle metoder. Den er ikke svær at lave og koster kun en brøkdel af hvad den koster fra restauranten eller i supermarkedet.
Ingredienser til whiskysovs
Dette skal du bruge til at lave din egen whiskysovs.
- 100 g smør
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (af ca. 70g)
- 1/4 L piskefløde
- Lidt sukker, salt og peber
- 2 tsk rosmarin
- 2 spsk whisky – eller mere alt efter behag.
Fremgangsmåde til at lave whiskysovs
- Smelt smørret i en gryde uden at det bliver brunt.
- Bland tomatpuréen i og kog det op
- Kom de resterende ingredienser i blandingen og rør godt rundt i gryden
- Lad sovsen småkoge i nogle minutter. Smag på sovsen for at se om, den skal have lidt ekstra salt eller whiskey
Når du er tilfreds med smagen, så er din hjemmelavede whiskysovs klar til at blive serveret!
Ved at lave en større portion, kan du fryse resterne ned til en anden dag hvor tiden måske er en mangelvare. Det er altså ikke kun Jensens bøfhus der kan lave god sovs – Nu kan du også selv, nemt og til ingen penge!
Vigtigt! Husk, at når du skal vælge piskefløde, så er det en god idé at vælge den på 38% (Ja – den gode fede) ellers kan du risikerer, at sovsen skiller. Den gode fede piskefløde giver også en mere cremet og god smag.
Jensen’s bruger ikke Whisky, det blev de knaldet i for et par år siden, der var ikke skyggen af Whisky til stede i deres sovs 😛
Husk dog på, at der IKKE er Whisky i Jensen’s, det blev de taget i for et par år siden, da en mad-anmelder fik fælden til at klappe.