Rense herregårdssten – Gør dine sten smukke og rene igen

rense herregårdsstenHerregårdssten er nok den mest brugte type af flise til terrassen eller indkørslen, da de er rigtigt flotte når de lige er blevet lagt. Det er dog ikke ens betydning med, at de forbliver pæne og rene. Med det danske vejr bliver disse fliser hvert år udsat for lidt af hvert der giver slid og afmærkninger på herregårdsstenene.

Når man har betalt så mange penge for, at få en terrasse eller indkørsel lagt, så er det måske ikke noget sjovt syn at se, at ens herregårdssten kommer i dårligere og dårligere stand – men det syn kan du undgå med regelmæssige rengøringer og vedligeholdelse ved hjælp af nogle små tiltag.

Sådan skal du rense herregårdssten

  • Alger, mos og det der ligner: Alger kan nemt fjernes med en algefjerner, og mos kan skrabes op af fugerne på mellem stenene. Hvis man vil indgå, at mos og ukrudt skyder op i fugerne igen, så har givet et lille husråd for det også i denne artikel.
  • Maling- og oliepletter på herregårdssten: Olie der lige er blevet spildt på herregårdsstenene kan man nemt suge op med papir, men har olien være på stenene i længere tid, så kan olien fjernes med motorrens. Det samme kan man gøre hvis maling lige er blevet spildt på stenene, men hvis den allerede er tørret ind, så kan maling fjernes med sand.

Generel rengøring af herregårdssten

Skal du rense herregårdssten, så er der nogle gode generelle metoder du skal benytte dig af. En af disse er, at du skal rengøre stenene med fugesand. Dette skal helst ske 2 gange årligt – hvert forår og efterår. Inden du begiver dig i kast med at rense herregårdssten, er det anbefalet at man fjerner alger, mos og ukrudt inden man begiver sig ud i at bruge fugesand.

Benyttes disse råd, så kan du sikre dig en terrasse eller indkørsel som så den ud fra nylagt, langt ud i fremtiden!

Pas på du ikke går for langt!

Nogle metoder til at rense herregårdssten kan faktisk have en ødelæggende effekt. Højtryksrensere er et glimrende redskab, men ved forkert brug kan det skade belægningssten såsom herregårdssten. Det er dog en mulighed at rense herregårdssten med en højtryksrenser, men er man usikker på hvordan det skal gøres, så kan det være en god idé at rådføre sig ved en professionel.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers