Skal du afkalke el-kedlen? Gør det uden besvær!

Skal du afkalke el-kedlen, så er det her du skal følge med. Der står efterhånden en el-kedel i hvert et hjem, og alle har nok bemærket, at den på et tidspunkt begynder at blive noget langsom. Man skal vente længere tid på sin te eller kaffe og den føles bare ikke så ny som den nu engang har været. Dette er som oftest fordi den er kalket til, og så skal den naturligvis have en kærlig hånd.

Der findes mange midler man kan købe til formålet i supermarkederne, men der er som sådan ikke nogen grund til at købe disse specielt fremstillede midler, da det kan gøres billigere og nemmere med almindelige husholdnings midler.

Sådan skal du afkalke el-kedlen

  • Lav en blanding af 4 dele vand og en del eddikesyre
  • Hæld det over i el-kedlen og lad det koge
  • Hæld blandingen ud af el-kedlen, og kog el-kedlen igennem et par gange med helt rent vand, så det næste vand til kaffen ikke kommer til at smage af eddike.

Det skulle meget gerne have afkalket og pustet nyt liv i den el-kedel. Husk at gøre kedlen ren bagefter med en svamp og lidt knofedt, for på den måde sikre du dig det bedste resultat – Husk handskerne!

Du skal afkalke el-kedlen jævnligt

Forebyggelse er altid en god ting. Vi anbefaler derfor at man afkalker sin el-kedel med jævne mellemrum så den ikke kalker helt til. Når kedlen er forkalket betyder det ikke kun længere ventetid på det varme vand, men faktisk også forøget strømforbrug – så der kan du også spare lidt hvis du vælger af afkalke el-kedlen jævnligt.

To fluer med ét smæk – Genbrug

Når du har afkalket kedlen kan du – i stedet for at hælde det i vasken – faktisk gøre brug af eddikeblandingen igen. Skulle vasken være beskidt, eller er brusehovedet kalket til? Så kan du benytte blandingen igen og derved spare på midlerne og få mest muligt ud af det – altså slår du to fluer med ét smæk!

Vi har også skrevet om hvordan du kan fjerne kalk i badet hvis du skulle stå i en lignende situation.

Har du erfaring med afkalkning af e-kedlen, eller har flere råd til dette? Så skriv i kommentarfeltet herunder og del dine oplevelse med os.

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

1 kommentar

  1. Ole

    Du kan også afkalke Kaffemaskinen, og så gengruge den samme blanding til afkalkningen af Elkedelen 🙂

    Svar

Trackbacks / Pingbacks

  1. Rengøring med Cola - Tilføj Cola til hylden med rengøringsprodukter - […] el-kedlen: For noget tid siden lavede vi en guide til hvordan du afkalker el-kedlen med eddikesyre og vand. Men vidste du,…

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers