Hjemmelavede brændte mandler på 5 minutter

 

Brændte mandler er et must her i juletiden, men skal du ud og købe dem færdiglavede kan det hurtigt blive en dyr omgang. Her viser vi dig hvordan du kan lave hjemmelavede brændte mandler på 5 minutter – billigt og så absolut lige så gode som dem du køber, de er faktisk bedre!

Opskrift på hjemmelavede brændte mandler

Opskriften på hjemmelavede brændte mandler er simpel, tager kun få ingredienser og 5 minutter at lave.

Ingredienser

  • 200 gram hele mandler (3 dl)
  • 200 gram sukker
  • 3/4 dl vand

Fremgangsmåde

Indkogning

Kom mandler, sukker og vand på en pande på én gang og varm op med middel/høj varme indtil sukker og vand bliver kogt ind til en sirup agtig substans. Fortsæt nu med, at koge massen indtil alt vandet er kogt ud af siruppen og det igen bliver til sukker.

Karamelisering

Efter lidt tid begynder sukkeret smelte og her er det vigtigt, at du skruer ned for varmen så mandlerne og sukkeret ikke brænder på.

Sukkeret bliver nu mere brunt, og varmen holdes mens mandlerne konstant vendes. Holder du pause med at vende mandlerne på dette tidspunkt kan det betyde, at det hele kan være ødelagt – vend dem hellere en gang for meget end en for lidt.

Når stort set alle mandlerne har et tyndt lag brunt sukker på sig, tages mandlerne af panden og over på en bageplade med bagepapir på. Tag hurtigt en paletkniv, grydeske, to gafler eller hvad du lige har, og adskil mandlerne fra hinanden og sørg for, at ingen store klumper sukker er blandt mandlerne. Lader du dem stå og køle af inden du gør dette, vil mandlerne blive noget nært umulige at skille fra hinanden, og så ender du op med en stor klump mandler og sukker.

Mandlerne kan være meget varme, så lad dem køle af inden du begynder at spise dem, selvom det kan være svært – disse hjemmelavede brændte mandler smager nemlig super godt!

Så er der hjemmelavede brændte mandler til julebordet, og vi håber du kunne lide denne opskrift og du bliver tilfreds med resultatet. Del gerne dine oplevelser med os i kommentarfeltet herunder.

Du kan også hjælpe os med at dele dette indlæg med venner og familie på Facebook, og på den måde er du med til at hjælpe os med, at udgive endnu flere gratis artikler til jer – tak på forhånd og god jul! 😀

Om forfatteren

Peter Piilgaard

Hej jeg hedder Peter, og jeg skriver om gode husråd her på Hoo.dk. Jeg synes det er kanon med hjemmelavede løsninger, og så elsker jeg at finde på nye måder man kan spare penge på. Jeg håber du får noget ud af vores gratis artikler, og du måske har delt dem med venner og familie sådan de også kan gøre godt brug af dem - Det hjælper faktisk også os til, at skrive endnu flere artikler!

Leave a Reply

Følg os på Facebook

Kategorier

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 48 other subscribers